Prefabrik Evler
Prefabrik Yapılar
Konteyner
Kabinler
Çelik Yapı & Hangarlar
Montaj & Demontaj

Betonarme Ev mi Prefabrik mi Merak Edilen Sorunun Cevabı

14 February 2019, Thursday 18:05

Hızlı Kurulum ile Bir Aydan Kısa Sürede Yerleşebilme

Betonarme bir ev almaya karar verme aşamasında ve daha sonrasındaki süreçte pek çok kriter ve prosedür bizleri beklemektedir. Evin nerede olduğu, iç mimarisinin kullanışlı olup olmadığı, inşaat ve tadilat gibi işlemlerin gerekliliği ve inşaat halinde alındıktan sonra taşınabilmek için ne kadar süre beklenildiği gibi süreçler fazla yorucu ve maliyetli olabiliyor. Sadece betonarme ve müstakil olduğu için bile fiyatları oldukça yüksek rakamlara ulaşan bu ev modellerine alternatif olarak karşımıza prefabrik evler çıkıyor.

 69 m² Tek Katlı Prefabrik Ev

Avantaj sağlayan prefabrik ev özellikleri arasında öne çıkan; hızlı kurulum ile bir aydan bile kısa bir sürede montaj ve taşınma aşamalarının tamamlanması, betonarme yapılara göre fark yaratan bir nokta oluyor. İnşaat, altyapı, tadilat gibi süreçleri bir yılı aşkın tutan betonarme yapılar, oldukça yüksek maliyetler gerektiriyor. Buna karşılık fabrikada ya da atölyelerde kaliteli malzemeleri bir araya getirerek tasarlanan prefabrik evler, beton dökülmüş temel üzerine monte edilerek kurulumu kolayca gerçekleştirilmektedir. Monte edildikten sonra tadilat gibi inşaat işleri gerektirmediği için prefabrik evler oldukça ekonomiktir. Küçük ama konforlu bir alana sahip 69 m² Tek Katlı Prefabrik Ev gibi şık tasarımı ve fonksiyonel özellikleri ile ön plana çıkan bir yaşam alanına sahip olmak için yalnızca uygun bir bütçe ayırabilirsiniz. Monte ve kurulumundan sonra betonarme yapılarda olduğu gibi herhangi bir masraf ödemeyi gerektirmeyen prefabrik evler oldukça avantajlı seçenekler sunmaktadır.

Evinizi İstediğiniz Zaman Kolayca Taşıyabilme

Betonarme bir bina satın almadan önce bulunduğu konumun uygunluğu, üzerinde durduğumuz en önemli konumlardandır. Yatırımızı yapacağımız betonarme bir yaşam alanını satın alırken bir daha taşınmayacakmışız gibi düşünürüz. Bu sebeple her ihtiyacımıza uygun bir noktada olması için uzun araştırmalara gireriz. Ancak zamanla oluşan şartlar, değişen ihtiyaçlar ve bazı zorunlu durumlar bizi taşınma ile karşı karşıya bırakabilmektedir.

Yeni bir yaşam alanına sahip olmayı düşünenler için fark yaratacak prefabrik ev özellikleri arasında bir adım öne çıkan kolayca taşınabilme fonksiyonu, prefabrik yapıları betonarme binalardan ayıran önemli bir nokta olmaktadır. Belli bir süre oturduğunuz prefabrik evinizden, çeşitli zorunluluklardan ya da değişen hayat görüşü ve yaşam stilinizden dolayı taşınma ihtiyacınız oluşabilir. Örneğin, şehrin içerisinde yaşadığınız prefabrik evinizi, deniz kenarında satın aldığınız bir arsa üzerine kolayca taşıyabilir, yazlık bir eve dönüştürebilir ya da yayla gibi doğayla iç içe yaşamayı tercih ettiğiniz bir konuma taşınmayı düşünüyorsanız evinizi karar verdikten çok kısa bir süre içerisinde yayla evine dönüştürebilirsiniz. Gereksinimleriniz ve tercihleriniz doğrultusunda dilediğiniz yere kolayca taşıyabileceğiniz prefabrik evler, sunduğu bu fonksiyonel özelliği ile betonarme binalara göre avantaj sağlamaktadır.

Düşük Maliyetle Yüksek Konfor

Konforlu ve tüm ihtiyaçlarınızı giderecek iki katlı müstakil bir ev satın almak, betonarme binalar için çok yüksek rakamlara ulaşmıştır. Bu noktada karşımıza çıkan bir arazi satın alma ve bu arazi üzerine bina inşa ettirme fikri için sunduğu farklarla prefabrik ev özellikleri, betonarme binalar yerine prefabrik yapıların tercih edilirliğini arttırmaktadır.

Sahip olduğu yeterli büyüklükle 119 m² Çift Katlı Prefabrik Ev, oldukça uygun bir maliyet gerektirirken, bu büyüklüğe ve estetik mimari ile konforlu özelliklere sahip betonarme bir binayı benzer fiyata bulmak neredeyse imkansız olmaktadır. Hem size özel bir araziniz hem de eviniz için ödemeniz gereken miktar, betonarme binalarda çok yüksek noktalara ulaşmışken daha kullanışlı alanlar yaratan, oda ve iç dizaynı değiştirilerek büyütülebilen, kolayca taşınan prefabrik yapılar çok daha avantaj sağlayan bir seçim olacaktır.

Güven Veren Mimari Yapı

Deprem ve olası doğal afetlere karşı esnek ve hafif yapısıyla ve betonarme binalara göre çok daha güvenli olan prefabrik evler; yaşam alanınızda huzurla ve kaygısız bir şekilde bulunmanızı sağlamaktadır.

Deprem gibi doğal afet durumlarında tehlikeli bir durum olan yıkılma ya da benzeri risklere karşı dayanıklı kurulumu sayesinde esneyebilmekte ama yıkım gibi bir duruma olanak vermemektedir. Bu nedenle betonarme binalara göre çok daha güvenli ve dayanıklı olması gibi fark yaratan prefabrik ev özellikleri, güven dolu bir evde yaşamanızı sağlamaktadır.