Prefabrik Evler
Prefabrik Yapılar
Konteyner
Kabinler
Çelik Yapı & Hangarlar
Montaj & Demontaj

Konteyner Yapılar Neden Tercih Ediliyor?

15 February 2019, Friday 11:45

Konteyner Yapılar Neden Tercih Ediliyor?

Hazır yapılar olarak bilinen ve pek çok yönden kullanım kolaylığı sunan konteynerler, son dönemlerde oldukça fazla tercih edilmeye başladı. Fabrika ortamında üretilmesi, inşaat süreci ve temel atılma işlemi gibi bir uygulamaya ihtiyaç duyulmaması, maliyet açısından betonarme binalar, prefabrik evler ve çelik yapılara oranla daha uygun olması gibi avantajlı yönleri; konteyner evlere olan talebi artırmıştır.

Konteyner yapılar, kolayca kurulumu sağlanabilen aynı zamanda ihtiyaç durumuna göre hızlı bir şekilde nakliye işlemi tamamlanabilen pratik binalardır. Bu kullanışlı ve hızlı çözüm sunan yönleri, konteyner yapıların yaşam alanı olarak kullanılmasının yanı sıra iş yaşamında ve pek çok sosyal alandaki işletmelerde kullanımına da olanak sağlamaktadır. Şantiye gibi proje bazlı ve konum değiştirilebilen çalışma alanlarında sıklıkla kullanılan konteyner yapılar, yatakhane, yemekhane, WC olarak değerlendirilmektedir. 

Konteyner yapılar iş yaşamında ofis olarak en çok tercih edilen yapılardan biri olmaktadır. Kolay ve kısa sürede kullanışlı bir çalışma alanı sunan konteyner yapılar, pratik ve konforlu iç mekâna sahip oldukları için tercih edilirliğini artırmaktadır. Hayatın pek çok noktasında kullanım alanına sahip konteyner yapıların avantajlı ve fark yaratan yönlerine birlikte göz atalım!

Konteyner Yapıların Üretim ve Montajı Fabrikada Yapılıyor

Konteyner yapılar, betonarme binalarda olduğu gibi bir inşaat süreci gerektirmez. Prefabrik ve çelik yapılarda olduğu gibi fabrika ortamında üretimi gerçekleştirilmekte ancak kurulumu bu yapılara göre daha pratik olup, montaj işlemi de fabrikada yapılmaktadır. Bir hafta gibi kısa bir sürede malzemeleri üretilerek tasarımı ve montajı tamamlanan konteyner yapılar, hazır şekilde konumlandırılacağı alana kolayca taşınabilmektedir.

Maliyeti En Uygun Hazır Yapı Olarak Öne Çıkıyor!

Konteynerleri betonarme, prefabrik, çelik ve diğer yapılardan ayıran en önemli özellik; en uygun fiyat seçeneği sunmasıdır. Hazır yapıların uygun fiyatlı olması günümüzde oldukça yaygınlaşan bir bilgi olmakta ve bu yapılara olan ilgiyi artırmaktadır.

Ancak konteynerler, en uygun maliyetli hazır yapı olduğu için ve bu uygun fiyatına karşılık kısa sürede kurulum ve uzun süreli kullanım sağladığı için fark yaratmaktadır. Konteynerler; şantiye, yemekhane, yatakhane, ofis, ev, WC, duş,  gibi yaşamın pek çok alanında kullanılabildiği ve bu imkânı uygun maliyetle sunduğu için en çok tercih edilen yapılar arasında yerini alıyor.

Arazi Üzerinde Düz Bir Zemine Konumlandırılıyor

 

Konteyner yapılar, bir temele ihtiyaç duymayan ve inşaat uygulamaları gerektirmeyen hazır yapılar olduğu için de sunduğu kolaylıklardan dolayı arsa sahipleri tarafından tercih edilmektedir. Arsa sahibi olan kişiler, düz bir zemin üzerine kullanım amacına göre satın almış olukları konteynerleri kolayca monte ettirebilirler. Fabrika ortamında üretimi ve kurulumu tamamlanmış hazır bir şekilde satın alınan konteynerleri düz bir zemin üzerine yerleştirerek kullanıma başlayabilirsiniz. Kolay ulaşılabilir olan ve zorlayıcı işlemler gerektirmeyen konteynerler, hızlı çözümler sunduğundan dolayı avantajlı yapılar olarak değerlendirilmektedir.

Yaşam Alanı Olarak Pratik ve Kullanışlı Bir Konumda

Konteyner ev olarak tanımlayacağımız hazır yapılar, bir aydan kısa bir sürede üretimi ve montajı tamamlanarak kullanıma hazır hale gelmektedirler. Betonarme ve çelik evlere göre en uygun fiyat seçeneği sunduğu için günümüzde kullanımını artırmıştır. Aynı zamanda konteyner evler, konforlu iç mekân planlamasına sahip, ısı yalıtımı bakımından oldukça başarılı, deprem ve doğal afet gibi durumlara karşı en güvenilir yapılar olarak dikkat çekmektedirler.

İş Yaşamında Kullanışlı ve Uygun Maliyetli Ofis Sunuyor

Yaşam alanı olarak oldukça fazla tercih edilen konteynerler kısa sürede kurulumu sağlandığı ve konforlu bir çalışma alanını uygun maliyet ile sunduğu için çalışma yaşamında da en çok tercih edilen yapılardan biri olmaktadır. Kendine özel bir çalışma alanı ve konforlu bir ofis hayatına uygun maliyet ile sahip olmak isteyenler tarafından konteynerler günümüzde oldukça sık tercih ediliyor. Arazi sahipleri, hayal ettikleri çalışma alanlarını konteyner yapılar ile iş yaşamı içerisinde gerçeğe kolayca dönüştürebiliyorlar.

Yemekhane ve Yatakhane Gibi Yaşam Alanı Olarak Kullanılabiliyor

Konteyner ev, konteyner ofis gibi seçeneklerin yanı sıra bu hazır yapılar;  şantiyelerde kullanılmakta, yemekhane, yatakhane, büfe ve cafe gibi işletmeler olarak değerlendirilebilmektedir. Pek çok işleve hitap ederek kullanılan konteynerleri yaşamın her alanında görebilmekteyiz. Hem yaşam alanı hem ofis hem de sosyal hayat içerisindeki işletmelerde sıklıkla tercih edilen bu hazır yapılar, pratik özellikleri, kolay taşınabilmesi, uzun süreli kullanıma dayanıklı olmasıyla öne çıkmaktadır.