Prefabrik Evler
Prefabrik Yapılar
Konteyner
Kabinler
Çelik Yapı & Hangarlar
Montaj & Demontaj

Prefabrik Ev Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

15 February 2019, Friday 11:25

 

 

 

Prefabrik Ev Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Prefabirk evler birçok kişinin hayali olmakla birlikte yanlış bir düşünceden ötürü geçmiş yıllarda tercih edilmiyordu. Şöyle ki bu evlerde yaşanan ısı yalıtımı sorunlarının olabileceği korkusu birçok kişi tarafından yaşanıyor ve genellikle tatil bölgesi olan, deniz kenarlarında sadece yaz mevsimlerine uygun olarak bu yapılar tercih ediliyordu. Ancak prefabrik evlerin 4 mevsime uygun olarak yapılaması ile birlikte birçok kişi artık prefabrik evleri ömürlük olarak kullanmaya başlamış ve sadece kıyı bölgelerinde değil iç bölgelerde de prefabrik evler sıkça kullanılmaktadır.

Hem Depreme dayanıklı hem de ısı yalıtımı noktasında korunaklı olan prefabrik evler günümüzde bir çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Hem yaşam alanı, hem şantiye, doğu bölgesinde köy okulu sağlık ocağı gibi hizmetler veren prefabrik evler yaz ve kış şartlarına uygun olarak üretilmektedir. Bu yazımızda en çok merak edilen konu olan prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır bunun hakkında bilgilendirme sağlayacağız.

Prefabrik evde ısı yalıtımı yapılırken bölgenin iklim şartları göz önüne alınmalıdır. Şöyle ki akdeniz Bölgesi’nde yapılan prefabrik Evdeki ısı yalıtımı ile Erzurum’u kıyasladığımızda aradaki fark bariz şekilde bellidir. Bu sebeple izolasyon kısmında her bölgeye uygun olarak ısı yalıtım sistemleri yapılmaktadır. Iklim koşullarının sert geçtiği bölgelerde cam yünü izolasyonu 160 milimetre civarında kullanılırken daha ılımlı bölgelerde 80 milimlik cam yünü izolasyonu kullanılmaktadır. Aradaki fark bölgenin iklim koşulları bize açıklar. Eğer prefabrik evin yapılacağı alan iklim koşulları bakımından son derece sert ise bu noktada cam yünü konusu büyük önem taşır. Aynı zamanda prefabrik evlerde ısı yalıtımı yapılırken içeriden sıcak havanın dışarıya transferini ve dışarıdan soğuk havanın içeriye transferini engelleyen izolasyonlar dikkat çekmektedir. Bu noktada firmanın internet sitesine bakarak, ısı yalıtım yönetmeliğini kontrol ederek türk Standartları Endüstrisi onayını almış malzemelerinin kullanıp kullanmadığına bakmalısınız. TSE onaylı malzemelerin kullanılması evinizdeki ısı yalıtımının kaliteli olduğunu gösterir. Prefabrik evlerde ısı yalıtımı noktasında önemli konulardan birisi de çatıdır. Isı yalıtımının kayıp yaşadı noktalardan birisi çatı olmakla birlikte bu noktada çatının doğru bir şekilde inşaatı gerekli yalıtım malzemelerinin kullanılması ve izolasyonunun yapılması büyük önem taşımaktadır.