Prefabrik Evler
Prefabrik Yapılar
Konteyner
Kabinler
Çelik Yapı & Hangarlar
Montaj & Demontaj

Prefabrik Ev Modelleri İç Görünümü Neye Benziyor?

15 February 2019, Friday 13:30

Prefabrik Ev Modelleri İç Görünümü Neye Benziyor?

Ülkemizde deprem bölgelerinde kullanımıyla aşina olmaya başladığımız prefabrik ev modelleri, modern mimari anlayışıyla birlikte farklılaşan ve şıklığı ile dikkat çeken tasarımları ile artık oldukça fazla tercih edilen konutlardan olmaya başladı. Prefabrik ev modelleri iç görünümü de betonarme yapılardan farksız, hatta daha dilediğiniz tasarımları kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir yapıya sahip.

Prefabrik Ev Modelleri İç Görünümü

Fabrika ortamında üretimi gerçekleştirilen prefabrik evlerin, tasarımı için kullanılan her bir malzemesi fabrika çıkışlı olduğu için hata payı olmaksızın sunulmaktadır. Bu nedenle betonarme evlerde oluşan işçilik hataları, yanlış malzeme ya da kalitesiz ürün kullanımı gibi problemler; prefabrik evlerin iç tasarımında oluşmamakta ve kusursuz bir yaşam alanı ortaya çıkarmaktadır.

Eksiksiz olmasının yanı sıra kullanılan malzemeleri ve kurulumunun farklı olması gibi özellikleri; bu yapıları sağlamlığı ve dayanıklılığıyla da diğer yapılardan ayırmaktadır. Prefabrik ev modelleri iç görünümü hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere örnekler sunacağımız bu içeriğimiz; yeni bir yaşam alanı hayal edenlere ilham verecektir. Prefabrik evlerin iç tasarımından bahsettiğimiz yazımıza gelin birlikte bakalım:

Dayanıklı Bir Ev Sunan: Kaliteli Malzemeler

Prefabrik ev modelleri iç görünümü hakkında merak edilenlerin başında, ne kadar sağlam ve dayanıklı olduğu gelmektedir. Uygun fiyata şık ve kendilerine özel bir yeni yaşam alanına sahip olmak isteyenler için sağlamlık ve uzun süreli kullanım, en önemli etkendir. Bu noktada prefabrik evler, eksiksiz ve kusursuz bir öneri olarak öne çıkıyor.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0048/4740/3108/files/prefabrik-ev-modelleri-ic-gorunumu.jpg?v=1544554197

Prefabrik evlerin bina taşıyıcı sisteminde ve tüm metal aksamında kullanılan malzeme galvaniz olduğu için paslanma problemi oluşmamakta ve yapının sağlamlığını artırmaktadır. Bu malzeme aynı zamanda yapının uzun yıllar rahatlıkla kullanımını da sağlamaktadır. Betonarme yapılara göre çok daha hafif olan prefabrik evler, çelik vidalarla demonte parçaların birleştirilmesiyle kurulumu sağlandığı için de deprem gibi doğal afet durumlarında yıkılmamaktadır. İç görünüm bakımından betonarme binalardan ayırt edemeyeceğiniz prefabrik evler, sağlamlık ve dayanıklılık anlamındaysa betonarme yapılara göre bir adım önde bir model oluyor.

Alçıpan ile Yaratılan: Şık İç Mimari

Prefabrik evlere dair yaygınlaşmış olan çekimser algıyı yıkan; yeni ve modern tasarım anlayışı, şık prefabrik ev modelleri iç görünümü ile kusursuz dizaynlar sunuyor. Betonarme evlerden farksız ve hayal edilen tasarım anlayışının çok daha kolay ve hızlı ve şekilde uygulandığı bu yapılar, her bir detayı ile konforlu ve şık yaşam alanının kapılarını aralıyor.

Prefabrik evlerin iç mimarisini şıklaştıran özelliklerinden biri olan alçıpan; evin atmosferine modern ve çağdaş bir görünüm verilmesini sağlıyor. Tavan kaplaması olarak kullanılan alçıpan levha, iç mekâna betonarme evlerden ayırt edemeyeceğiniz bir tasarım sunuyor. Duvarlardaki bağlantı noktasını yok ederek şık ve pürüzsüz bir görünüm sunan alçıpan, prefabrik evlerin kusursuz bir iç mimariye sahip olmasını sağlayan en önemli detaylardan biri oluyor. Yeni bir yaşam alanı olarak prefabrik konutları tercih edecekler için iç tasarımda alçıpan kullanılan prefabrik ev örneklerine bakarak ilham almalarını önerebiliriz.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0048/4740/3108/files/prefabrik-ev-modelleri-ic-gorunumu-2.jpg?v=1544554212

Estetik Bir Görünüm Sağlayan: Amerikan İç Kapılar

Prefabrik ev modelleri iç görünümü nasıldır, betonarme evlerin tasarımından farklı mıdır, merak ediyorsanız kullanılan her bir malzeme ile ortaya çıkarılan kusursuz dizayn sizi şaşırtacaktır. Koridor geçişlerinde her bir odayı bağlayan kapı, ev dizaynı için en önemli parçalardan biri olmakta ve en çok dikkat edilenlerden biri olarak özenle seçilmektedir.

Günümüzde hala çoğu betonarme evlerde olmayan Amerikan kapı, prefabrik evlerin iç tasarımını şıklıkla tamamlayan en önemli unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Prefabrik evlerde iç kapı olarak Amerikan kapı tercih edilmekte ve yaşam alanında sağlamlığı öne çıkardığı gibi estetik bir görünüm oluşmasını da sağlamaktadır. Odalarınızda oluşturacağınız dekorasyonu estetik algısı ve şık duruşu ile tamamlayan iç kapılar; prefabrik evlerin iç tasarımını kusursuzlaştıran önemli detay olarak öne çıkmaktadır. Prefabrik ev planlarını daha yakından inceleyerek Amerikan kapı seçimlerinin yarattığı şıklıktan ilham alabilirsiniz.

Dilediğiniz Tonları Duvarlarınıza Yansıtacağınız İç Mimari Anlayışı

Prefabrik evler; proje çizim aşamasından başlayarak evin kurulumu ve montajının tamamlanması aşamasına kadar her bir detayına kendi zevkinizi rahatlıkla yansıtabileceğiniz bir iç mimari anlayışı sunuyor. İç mekân duvarları da bu detaylar arasında en önemlilerinden biri oluyor.

Prefabrik ev modelleri iç görünümü için şıklığı yansıtan en önemli detay olarak duvarlar, dilediğiniz renge kolayca rahatlıkla boyanabilmektedir. Açık ya da renkli ve canlı tonlara prefabrik evinizin duvarlarında yer verebileceğiniz gibi bu evler; istediğiniz değişikliği kolayca yapabilme fırsatı da sağlayan pratik yapılar olarak öne çıkıyor.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0048/4740/3108/files/prefabrik-ev-modelleri-ic-gorunumu-1.jpg?v=1544554351

İster Tek Katlı İsterseniz Merdivenli

Prefabrik ev modelleri iç görünümü nasıldır, merak edenler için bir diğer detay ise evin tek ya da çift katlı olması durumunda iç tasarımda yer verilen merdiven oluyor. Yaşam alanı olarak tercih edilen prefabrik evler tek katlı olabildiği gibi çift katlı da inşa edilebilmektedir. Odaları iki kata bölen çift katlı prefabrik yapılarda dikkat çeken merdiven, evi iki farklı katta değerlendirmenizi sağlıyor.

Tek katlı evlerde ise tüm odalar, tek bir kat zemini üzerinde planlanarak hayata geçiriliyor. Merdiven işlevselliğinin yanı sıra iç mekâna estetik bir görünüm katan bir parça olarak değerlendirilmekte ancak, bazı aileler için merdiven kullanımı zorlu ve yorucu olabilmektedir. Bu noktada tek katlı evlerin iç mimarisi daha uygun bir seçenek olmaktadır. İhtiyacınıza göre belirleyeceğiniz kat durumu, prefabrik evinizin merdivenli ya da merdivensiz olacağını belirleyen kriterlerden biri olacaktır.

Parke Zemin Yüzey Kaplaması ile Sıcak Bir Atmosfer

Prefabrik evlerin betonarme yapılara göre farklı bir iç mimariye sahip olduğu düşüncesini yok eden detaylardan bir diğeri de zemin yüzeylerinin parke ile kaplanması oluyor. Her bir odanızda yaratacağınız dekorasyon stilini şıklıkla tamamlayacak parke zemin, aynı zamanda kullanım açısından da kolaylık ve pratik temizlik sağlamaktadır.

Kullanışlılığı ile öne çıkan prefabrik ev modelleri iç görünümü, şık detaylarıyla da göz kamaştıran bir yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. Hayal ettiğiniz her bir detayı eksiksiz şekilde sunan prefabrik yapılar, zevkinizi yansıtan iç mimari tasarımını ortaya kolaylıkla çıkarabileceğiniz bir yaşam alanı yaratıyor. Dilerseniz farklı zemin yüzeyini de tercih edebilir, sizin için en uygun seçimi gerçekleştirebilirsiniz.

Dilediğiniz Noktada Konumlandırabileceğiniz: Mutfak ve Banyo Bölümleri

Ev içerisinde en önemli bölümlerden olan mutfak ve banyo, prefabrik yapıların kullanışlı özelliklerinden biri olan ihtiyacınıza göre konumlandırılabilme fırsatı sunuyor. Kullanım açısından size kolaylık sağlayacak ve evinizin hijyeni açısından da en uygun gördüğünüz noktada bu iki bölüme yer verebilirsiniz.

Mutfağınızı Amerikan açık mutfak gibi salonunuzla birlikte kullanabileceğiniz gibi dilerseniz ayrı bir bölüm olarak planlamasının yapılmasını tercih edebilirsiniz. Banyo bölümünü ise tek katlı evinizde yatak odalarına yakın bir nokta konumlandırıp mutfak ve salon bölümünden ayırabilir, çift katlı ev seçeneğinde ise merdivenin böldüğü ikinci katta yer verebilirsiniz. Ailenize uygun bir şekilde dilediğiniz noktada evinize dair değişiklikleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Her bir detayı size ve beğeninize göre şekillendirilebilen prefabrik ev modelleri iç görünümü; hayal ettiğiniz yaşam alanını yaratabilme ve kendi evinizi mimarı olabilme şansını sunuyor.