Prefabrik Evler
Prefabrik Yapılar
Konteyner
Kabinler
Çelik Yapı & Hangarlar
Montaj & Demontaj

Prefabrik Ev Ne Kadara Mal Olur?

15 February 2019, Friday 11:45

 

 

Prefabrik Ev Ne Kadara Mal Olur?

Prefabrik, kısaca parçaların önceden hazırlanarak, kurulacakları yerde birleştirilmesi olarak özetlenmektedir. Prefabrik ev ise, evi oluşturan malzemelerin fabrikada önceden hazırlanıp, kurulacakları yerde, beton bir zemin üzerinde birleştirilerek oluşturulan konut olarak tanımlanmaktadır. Prefabrik evler, deprem konutları olarak ortaya çıkmıştır. Depreme karşı dayanıklı olduğu bilinen prefabrik evlerin, günden güne yaygınlaştığı görülmektedir. Konut sıkıntısına, çok kısa sürede, çok uygun bir fiyatla etkileyici bir çözüm sunan prefabrik evler, tasarım bakımından da oldukça estetik bir görünüme sahiptir. Gerek fiyat, gerek depreme karşı dayanıklılık, gerek tasarım gerekse diğer birçok konuda avantaja sahiptir. Bu nedenle, insanların ilgisini çekmektedir. İnsanlar, tek katlı prefabrik evlerle ilgili birçok şeyi merak etmektedir. Prefabrik ev ne kadara mal olur sorusu, prefabrik ev ile ilgili gelen en çok sorular arasındadır.

Prefabrik ev ne kadara mal edilir? Prefabrik evlerin fiyatları, birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Ancak, tek katlı prefabrik evlerin fiyatlarının ortalama 30-60 bin TL arasında olduğu görülmektedir. Fiyatların belirlenmesinde metrekare cinsinden alan, konum, kullanılan malzemeler ve işçilik etkili olmaktadır. Çift prefabrik evlerin fiyatları ise, daha çok 70-110 bin TL aralığında olmaktadır. Prefabrik villalar yine, bu civardadır. Prefabrik evlerin fiyatları, betonarme evlerin fiyatlarına nazaran çok daha ucuz olmaktadır. Fiyatlarının uygun olması, prefabrik evlere duyulan ilgiyi daha da arttırmaktadır.

Prefabrik ev fiyatları oldukça uygundur. Ancak fiyatların yanı sıra, prefabrik evler insanlara birçok açıdan uygun koşullar oluşturmaktadır. Depreme dayanıklı olmaları, artı özellikleri arasındadır. Ayrıca, en avantajlı yönlerinden biri, istenildiği zaman sökülerek başka bir yere taşınabiliyor olmalarıdır. Prefabrik evlerin ömürlerinin ortalama 40-50 yıl olduğu bilinmektedir. Isınma konusunda ise, betonarme evlerde kullanılan birçok yöntem kullanılabilmektedir. Doğal gaz, güneş enerjisi, elektrikli soba, bacalı soba, yağlı soba bu yöntemler arasındadır. Özellikle, güneşlenme süresi fazla olan bölgelerde güneş enerjisi ile ısınma oldukça yaygındır. Son zamanlarda insanların ilgisini çeken ve insanlar tarafından sıkça tercih edilen prefabrik konutlar, deprem konutları ya da hazır konutlar olarak da bilinmektedir. Birçok konudan avantaj sağlayan bu konutlar, günümüzde fazlaca yaygındır.

Tüm fiyatlar için, Bize 0216 493 61 62 ‘den ulaşabilirsiniz.