Prefabrik Evler
Prefabrik Yapılar
Konteyner
Kabinler
Çelik Yapı & Hangarlar
Montaj & Demontaj

Şantiye Projelerinin Vazgeçilmezi Prefabrik Yapılar

18 August 2017, Friday 09:00

Yapımının betonarme yapılara göre çok daha kolay ve hızlı bir şekilde imalatı yapılabilen prefabrik yapılar en çok şantiyeler de kullanılmaktadır. Kolayca imalatı yapılan ve şantiyenin idaresinin yapıldığı yerler olarak kullanılmasının yanında burada bulunan uzaktan gelen işçilerin yatakhane olarak kullanacakları yerler olarak da kullanılabilmekte ve ayrıca yemekhaneler de genellikle prefabrik yapılar olarak imal edilmektedir. Hava şartlarından etkilenmeyen ve uzun ömürlü olan bu yapıların yaz kış sağlıklı bir şekilde kullanılabiliyor olması içinde bulunan yaşamın kalitesinin de yüksek olması sonucunu ortaya koymaktadır. Bu yapıların en önemli özelliği ise betonarme yapılara göre oldukça düşük bir maliyet getirmeleridir. Bu açıdan değerlendirildiğinde ise özellikle şantiyelerde yapılan ve geçici olarak kullanılacak olan binalar için daha çok tercih edilmeleri de dikkat çekmektedir.

Prefabrik Yapılar Güvenli mi?

 Hafif olmaları ve hazır olarak gelen pencere, duvar ve çatı gibi malzemelerin imalatın yapılacağı yerde montajının kısa bir sürede yapılmaları ile prefabrik yapılar güvenli mi sorusunun evet olarak cevaplanmasını sağlamaktadır. Bu malzemeler depreme ve çeşitli doğa olaylarına karşı dayanıklı olarak imal edildikleri için bu tür olaylardan zarar görmemektedirler. Deprem bölgesi olan ülkemizde bu binaların hafif olmaları ile yaşanan sarsıntılardan etkilenmeyerek içinde bulunan kişilerin hayatlarının da bu şekilde korunmuş olması ile oldukça güvenli yapılar olarak tercih edilmektedirler.

Prefabrik Yapıların Şantiye de ki Yeri

Şantiyeler de ihtiyaç duyulan ve inşaatın sürmesi için gerekli yapılar bulunmaktadır. Bunların hızlı bir şekilde imalatı da ancak prefabrik yapılar ile olmaktadır. Pek çok fabrika ve hastane okul gibi yapılarda da dışarıda ek bina olarak yapılacak olan yerler prefabrik yapılar olarak imal edilmektedir. Hızlı bir şekilde hazır malzemenin montajı bu yapıların tercih edilmesini sağlamakta hazır parçaların montajı ile yapılan bu yapılar sayesinde de şantiye çok daha hızlı bir şekilde ilerlemektedir.